Geschiedenis van BruidBeeld


Scroll in alle rust eens door ons verhaal.2012

In mei 2012 vroeg een vriend van Carlos voor de tweede maal of hij zijn bruiloft zou willen filmen.
Na de eerste nee, besloot Carlos samen met Eelke (broertje van Christa) het toch te doen.

Het was de dankbaarheid, emotie, vreugde en liefde die ervoor heeft gezorgd dat Carlos besloot BruidBeeld te starten.

Diezelfde maand is het logo bedacht. De twee hartjes gebruiken we tot op de dag van vandaag nog steeds evenals de leader waar we onze films mee starten of eindigen.

In dat zelfde jaar hebben Carlos en Eelke, onder de naam BruidBeeld hals over kop nog een stuk of 5 bruiloften mogen vastleggen.

Na het eerste seizoen was al snel duidelijk dat BruidBeeld meer moest zijn dan alleen film. Carlos besloot Roy, een vriend en getalenteerd fotograaf, te benaderen. Direct bleek dat zij hetzelfde dachten over cruciale zaken, film, fotografie en ondernemen.

2013 - 2014

Na een hoop gesprekken over hoe ze samen een bedrijf zouden runnen sloot Roy aan bij BruidBeeld. Vanaf dat moment was het BruidBeeld film & fotografie.

Ze vonden een kantoor aan de Goudsesingel in Rotterdam, want vanuit huis werken was geen optie. Vanaf dat moment gaat het snel. Ze leggen dat jaar 30 bruiloften vast, gooien een nieuwe website in de lucht en in zijn debuutjaar wordt Roy genomineerd voor bruidsfotograaf van dat jaar!

Keihard, en vooral met heel veel passie werken, betaalt zich uit. Dan is daar 2014, het jaar dat BruidBeeld over de magische grens van 100 bruiloften in totaal gaat. BruidBeeld verhuist in December van dat jaar naar de Provenierssingel in Rotterdam. En dat is ook het moment dat Christa komt part-timen als producer/office-manager.

2015 - 2016

2015 was het jaar waarin er feesten werden gevierd.
Naast de tientallen schitterend bruiloften die we mochten vastleggen, werden er ook prijzen in de wacht gesleept voor zowel film als fotografie.
2015 was het jaar van de eerste destination wedding.

2015 was jet jaar dat BruidBeeld een studio werd met meerdere freelancers. Maar belangrijker nog.

2015 was het jaar dat Carlos en Christa elkaar het ja-woord gaven in het charmante en zonovergoten Olivella.
Het was een heerlijk jaar!

In de maanden na de bruiloft werd BruidBeeld herontdekt. Met een teller die ruim over de 200 bruiloften uitsloeg was het tijd voor vernieuwing. De bruiloft van Christa & Carlos in 2015 was eigenlijk de grondlegger van deze veranderingen. Nog meer weten we wat belangrijk is, wat er toe doet en misschien ook juist wat niet.

2016 is het jaar waarop BruidBeeld nog meer haar eigen stijl kreeg. We omschreven het als;
“Klassiek met een vleugje eigenzinnigheid.

2017 - 2019

2017: Wederom een jaar van verandering. Roy besloot te stoppen nadat hij een mooie functie binnen het bedrijf van zijn vader kreeg aangeboden. Het laatste jaar van film en fotografie. Christa (ondertussen zelf filmend) en Carlos besloten zich alleen nog maar te focussen op waar BruidBeeld mee gestart was.
Film

Het samenwerken beviel de twee zo goed dat het jaar erop werd gekozen om BruidBeeld niet meer als studio te presenteren. De hunkering naar een kleiner en intiem bedrijf was zo groot, dat er Nee werd gezegd tegen bruiloften. De teller die normaliter eindigde op 50 bruiloften, tikte nu een aantal van rond de 30 aan.

Het idee om van BruidBeeld een boetiek te maken is één van de belangrijkste veranderingen in het ondernemen geweest voor Carlos en Christa.

Het was perfect voor de balans, voor de films die er gemaakt werden, voor focus en voor de meer persoonlijkere aanpak die Christa en Carlos wilden doorvoeren.

2020 - 2022

COVID19 maakte abrupt een einde aan wat een fantastisch trouwseizoen zou zijn.
Met nog enkele bruiloften op de agenda was 2020 een hard, vreemd, uitputtend en ( dare i say it)toch ook leerzaam jaar.

Helaas was 2021 grotendeels vergelijkbaar met het jaar ervoor. Enige grote verschil, we hadden de ervaring van het jaar ervoor.

Het tiende seizoen (2022) van BruidBeeld film liep iets anders dan verwacht. Door alle verplaatsingen van de afgelopen jaren was onze agenda overval. Normaal doen wij maximaal 30 bruiloften, maar dit jaar eindigde de teller op 68!

Maar dat alles maakte de mijlpaal niet minder!
We bestaan nu officieel 10 jaar, en dat is iets waar we trots op zijn!