2016 is voorbij, bij uitstek de tijd voor nostalgische overzichten en mooie lijstjes. Een mooie reden dus om de leveranciers waar we écht blij mee zijn, waar we blindelings fijn mee samenwerken, te benoemen. In een lijstje, zoals men dat doet in december.

Deze keer hebben we extra gelet op bedrijven waar wij ons mee kunnen identificeren. En met ons vijfjarig jubileum op komst hebben we ook gelet op bedrijven die al een tijdje bestaan. Bedrijven die al jaren kwaliteit leveren, bedrijven met een goed verhaal, die geleid worden met een herkenbare passie, eigenzinnig zijn, een duidelijke visie hebben en bezig zijn met een lange termijn plan. Topleveranciers die hartstikke goed zijn in hun werk en ook nog ’s stuk voor stuk leuke mensen zijn!

Bij deze bedrijven zeggen wij; hier zit je goed!

Weddingplanners

Mocht je heel blij zijn met die ring om je vinger, maar krijg je al buikpijn als je alleen al denkt aan alle zaken die geregeld moeten worden rondom de bruiloft? Geen stress, geniet jij vooral van al de leuke zaken (het uitzoeken van een jurk bijvoorbeeld) en laat al het andere over aan Kirsten van La Sensa (stiekem onze favoriet),
Anouk van Beau Marriage , Vivian van het Bruidsmeisje , Shirley van Bloom Wedding , Wiesje van Wedding & Planning of Isabel van Présence.. Deze weddingplanners werken allemaal verschillend maar één ding hebben zij gemeen: passie voor hun vak!

Locaties

De zoektocht naar de juiste leveranciers begint meestal bij de locatie. Het Belgische La Butte aux Bois is chique en landelijk tegelijk, met een zeer grote tuin die gebruikt kan worden voor grote ceremonies. Ook in België gelegen is Kasteel Rozelaar, knus, mooi en met een prachtige zolder die voor diner of ceremonie gebruikt kan worden. In ditzelfde rijtje past Landgoed het Roode Koper, gelegen in een mooie bosrijke omgeving. Ben je op zoek naar een romantische bruiloft in een mooi kasteel dan is Landgoed Rhederoord perfect. Een andere favoriet voor schitterende buiten bruiloften in Nederland is Chateau Neercanne. Willen jullie iets romantisch én een vleugje Frankrijk? Kijk dan bij Domaine d’Heerstaayen, romantiek ten top!
Nog een aantal eigenzinnige locaties:
Sechery /Felix Pakhuis/ Jef Cools


Trouwambtenaar

Niets is belangrijker dan een goede trouwambtenaar. De ceremonie, waar jullie liefde samenkomt en samensmelt, is de essentie van een bruiloft. Marian en Joanne zijn twee dames die jullie liefde zo weet te vertellen dat het persoonlijk, liefdevol, humoristisch en echt is. Lieke, van Stories By Mabel, straalt een visie en passie uit, liefde wordt op een intieme manier verteld en gedeeld.

En dan een heel bijzondere voor ons. Nadat ze als ceremoniemeester en achter de camera tal van bruiloften heeft mogen ervaren, begon er bij Christa iets te kriebelen. Met een passie voor verhalen vertellen en voor de liefde (wat wil je met een vader als schrijver en een man die BruidBeeld runt) begon het idee van ceremoniespreker. Dus vanaf heden opent Kleine Verhalen door Christa haar digitale deuren!

Jurken

Als ik voor mijzelf spreek dan is dit toch wel het leukste uitzoekwerk wat er bestaat! Avondenlang heb ik het hele internet afgespeurt naar de perfecte jurk. Alle collecties van alle merken kende ik op een gegeven moment uit mijn hoofd. Al heel snel had ik duidelijk voor ogen wat ik wel en niet mooi vond. Na de virtuele zoektocht werd het allemaal nog leuker toen het echte passen begon. Vergeet dan even al je internet favorietjes en vertrouw op het advies van de altijd deskundige stylistes van JPC in Antwerpen, Bloomfeld of het jonge bedrijf Wild at Heart Bridal.Pakken

Een mooi maatpak koop je bij Rietbergh. Stijl, snit en stoffen worden samen met de stijladviseurs gekozen, en altijd zien de pakken er mooi en goed uit. Mocht je op zoek zijn naar iets anders, zoals leuke speelse details, dan is het Haagse bedrijf I am Luigi een aanrader, evenals Café Costume in België. Geen snelle Instagram bedrijfjes, maar bedrijven met een verhaal, gedreven door passie.

Muziek

Woorden zijn tijdens de ceremonie zo verschrikkelijk belangrijk maar goede muziek mag ook niet ontbreken. En dan wel live natuurlijk. Jennifer Ewbank, Meike van der Veer en Edwin Monteyn zorgen ervoor dat de ceremonie compleet is. Een geweldige avond hebben wij beleeft met Soulbeach. De hele zaal zetten zij op stelten met de leukste covers, er werd hard gedanst en flink meegezongen, en wij deden net zo hard mee want die beats kun je gewoon niet negeren. Elk jaar schrijven wij ook over Cookies and Cream en zo nu ook weer, want dit is een band die jong en oud, werkelijk waar iedereen naar de dansvloer trekt. Het blijft ons iedere keer weer verbazen hoe goed die jongens zijn. Energiek en dynamisch, en gewoon belachelijk goed!
Nog een aantal schitterende stemmen:
Steffi Vertriest /Romy en Michael van Lace

Bloemen

De juiste bloemen maakt zelfs de meest regenachtige dag tot een feest. Onze favoriete leveranciers zijn Marte van Bloom Your Life en dit jaar mochten we ook samenwerken met Giada van Don Florito.

Kinderoppas

Wanneer je zelf kinderen hebt, of veel kinderen van jullie familie en vrienden verwacht op jullie bruiloft dan is het helemaal niet gek om aan oppas te denken. Zo kunnen de ouders van kinderen lekker genieten van de bruiloft, zonder hun kids in de gaten te hoeven houden, niet slecht toch? La NouNou bekijkt de bruiloft door de ogen van het kind, stelt in overleg het kinderprogramma samen, wat aansluit bij het draaiboek van de huwelijksdag.

Catering

Hier kunnen we kort over zijn; Silverspoon is altijd verrassend goed en ook niet onbelangrijk, ze deinzen niet terug voor grote groepen (denk aan zo’n 200 gasten). Wil je taart, wil je zoetig lekkers, dan kunnen wij niets anders noemen dan Sugarlips Cakes. Heerlijke zoetigheid, ook nog ’s prachtig gepresenteerd!

Visagie

Elke bruid wil zich mooi voelen op De Grote Dag. En dan niet gewoon een beetje mooi, maar mooier dan mooi. Dit kun je niet zelf, dit wíl je niet door je vriendin laten doen, of door de buurvrouw. Kies een make-up artist die jou nog zoveel mooier kan maken dan je zelf ooit had durven dromen. Kies voor Sabrina of Debbie van The Beautiful Bride Company!

Beurzen

Zo’n lijst als deze is nogal wat. Duizelt het jullie nu een beetje? Kom ons dan eens opzoeken bij de volgende beurzen:
Meer info volgt snel!

Gecharmeerd van ons werk?